Mayovky na Internetu

Angelo Francesco Lavagnino

Hudební skladatel

Italský hudební skladatel Angelo Francesco Lavagnino se narodil 22. února 1909 v muzikantské rodině ve městě Genoa. Na Milan's Giuseppe Verdi Conservatory of Music (Milánská konzervatoř Giuseppe Verdiho) studoval pod vedením Renza Bossiho kompozici. Jeho koncertní práce zahrnovaly symfonie, symfonické básně a operu. V letech 1941-1963 vyučoval na Accademia Musicale Chigiana v Sieně, od počátku 50. let působil také jako filmový skladatel. Do poloviny 70. let složil hudbu k přibližně třem stovkám filmů nejrůznějších žánrů, počínaje spaghetti-westerny, ve kterých zkloubil symfonické pojetí s popem a folkloristickými motivy, a historickými velkofilmy a dokumentárními snímky konče. Napsal mimo jiné knihu o pirátech, sbíral starožitnosti, knihy a vatikánské medaile. Rád cestoval, obratně fotografoval a trávil mnoho času se svou rodinou. Zemřel 21. srpna 1987.

Vybraná filmografie:

1969: Poslední tank
1966: Falstaff
1966: Olověná střela
1965: Poklad Inků
1964: Herkules proti babylonským tyranům
1964: ll Colosso di Roma
1962: Madame Sans-Gene
1962: Syn kapitána Blooda
1962: Tatarská princezna
1961: Odysseus kontra Herkules
1961: Pontský Pilát
1961: Rhodský kolos
1960: Všichni domů
1958: Nebe v plamenech

 

Použitá literatura:

(Autor článku - Zatinka, vytvořeno dne 16.2. 2009)

Stránky jsou archivovány Národní knihovnou ČR


od 1. 9. 2005